FC Prostata

 

Hvad går projektet ud på?

Projektet har til formål at undersøge om deltagelse i klubfodbold kan øge livskvaliteten hos mænd med prostatakræft. Herudover undersøger vi, hvordan fodbold påvirker fastholdelse af fysisk aktivitet, muskelstyrke, knogler og fedtvæv.

Hvem kan deltage?

Alle mænd, som har fået stillet diagnosen prostatakræft uanset fodbolderfaring kan deltage i projektet – blot skal der minimum været gået seks uger fra, at du evt. er blevet opereret. Derudover må din læge ikke have frarådet dig at spille fodbold.

Læs mere om deltagelse her

Hvor og hvordan foregår fodboldtræningen?

Fodboldtræningen udbydes i lokale fodboldklubber rundt omkring i Danmark og foregår på lukkede hold forbeholdt mænd med prostatakræft. Træningen er tilrettelagt, så den matcher målgruppens behov og varetages af særligt uddannede trænere. 

Hvad er baggrunden for projektet?

Ideen til FC Prostata blev formuleret i 2011 med baggrund i spirende forskning om fysisk træning og prostatakræft. I perioden 2012-2014 deltog i alt 57 mænd med prostatakræft i antihormonbehandling i et forsøg med 12 ugers fodboldtræning. Resultaterne af forsøget viste fremgang i muskelmasse og -styrke samtidig med, at deltagerne oplevede fodboldtræning som en mulighed for at genvinde kontrol over eget liv. På den baggrund, er formålet med det nuværende forskningsprojekt at undersøge klubfodbold for en større og bredere gruppe af mænd med prostatakræft.