Aloha – Hawaii dans og Texashygge i Måbjerg

Onsdag den 29.7.15 var det amerikanske flag hejst i Måbjerg. Der var nemlig fornemt besøg fra USA. Austin Lonestars Soccer Club og Honolulu Bulls Soccer Club havde taget et smut forbi Måbjerg for at spille nogle træningskampe. Begge klubber deltager i Vildbjerg Cup 2015, men det var lykkedes at få et arrangement stablet på benene, så de fik indtryk af dansk klubfodbold i en typisk dansk fodboldklub.

Takket være en masse frivillige og heldigt godt vejr fik vi alle en herlig eftermiddag og aften med en masse fodbold, fællesspisning i skolegården krydret med sang og dans fra Hawaii.

Gæsterne fra Hawaii var imponerede over baneforhold og hele det danske klub og foreningskoncept. Der var smil og godt humør – trods det relativt kolde danske sommervejr (på Hawaii er de koldeste nætter om “vinteren” ca 18 gr.!). Det var godt salg i kiosken og tørsten fejlede bestemt ikke noget hos vore gæster.

Honolulu+Austin 2015 a12 web    Honolulu+Austin 2015 a11 web

Fodboldmæssigt blev det meget jævnbyrdigt – fx sluttede alle 3 kampe i de trekantturnering FS Holstebros U13 hold(kommende U14), Austin Lonestars U14 og Honolulu Bulls U14 afviklede uafgjort. Hawaii drengene og vore FS Holstebro drenge kan så afgøre styrkeforholdet i Vildbjerg Cup, hvor de også skal møde hinanden.

Spændende for både voksne og børn at møde andre kulturer langvejs fra. Stor ros til alle forældre og frivillige der mødte op for at hjælpe og støtte – og tak til vore gæster fra “over there” – herlige drenge og piger- et helt igennem positivt møde. Godt nok er der langt til Hawaii – men glæden ved fodbold er den samme!

Se flere billeder i galleriet hertil højre.